Övningar från appen Gravid på dina villkor

Här kan du testa två övningar från appen Gravid på dina villkor.

Ljudfilsövning 1: Besök av en medkännande vän 
I övningen visualiserar du en bild av en medkännande vän som hjälper dig genom att ge dig det som du behöver. Din medkännande vän är en projektion av din egen självmedkänsla. Det är någon som kan hjälpa dig att komma i kontakt med din självmedkänsla även när det känns svårt att vara vänlig emot dig själv. Din medkännande vän påminner dig om att det alltid finns något i dig som vill vara medkännande och inkännande mot dig själv och dina behov. Du påminns om att din självmedkänsla alltid finns inom dig.

Ljudfilsövning 2: Omtanke med mig själv
Övningen hjälper dig att komma i kontakt med din självmedkänsla genom att du berör dig själv med en intention av värme och omtanke. Kärleksfull beröring av någon du tycker om att vara nära hjälper din kropp att frigöra oxytocin, ger en känsla av trygghet, lugnar plågsamma känslor och lugnar hjärtat på samma sätt som ett barn lugnas av en kärleksfull mammas kramar eller smekningar. I övningen övar du på att ge dig själv kärleksfull beröring. Du berör olika delar av din gravida kropp och avslutar övningen med att lägga dina händer på magen. Där visualiserar du hur värme och omtanke stålar ut från dina händer till det barn som du längtar efter att få lära känna och hur ditt barns egen värme och omtanke strålar tillbaka till dig. Övningen ger utrymme till tystnad där du kan känna in din kropp och observera hur du påverkas av beröringen. Kanske känner du att du skulle må bra av att beröra andra delar av din kropp än de som nämns i ljudfilen? Testa dig fram till vad som passar bäst för dig och din kropp.

Vill du testa fler övningar från boken Gravid på dina villkor – Självmedkänsla för en blivande mamma?
AppeGravid på dina villkor finns tillgänglig för både android och iPhone innehåller totat 21 övningar i självmedkänsla, mindfulness, självuppskattning och mindful eating anpassade för dig som gravid och mamma. Använd det lösenord som finns i boken för att ladda ner appen kostnadsfritt.

Här kan du beställa boken Gravid på dina villkor – Självmedkänsla för en blivande mamma:
– Beställ boken som bok
– Beställ boken som e-bok
– Beställ boken som ljudbok

Utdrag ur BTJs recension av boken:
Gravid på dina villkor är inte en bok i mängden. Med sitt fokus på att blivande mammor ska få redskap att möta föräldraskapet med trygghet, lugn och närvaro ligger denna bok rätt i tiden och är ett välskrivet och inspirerande komplement till de föräldraböcker som redan finns på marknaden.”

/Lektör Carola Forslund, BTJ-häftet nr 2, 2018Gravid på dina villkor 3D