Mindfulness och Mindful eating – Kurs på din arbetsplats

Vill du äta bättre, må bättre och känna dig nöjd med din kropp?
Har du svårt att uppnå bestående förändringar i ditt ätande?
Du kanske vet att du inte borde äta den där chockladbiten,
men ändå faller du dit gång på gång!
Välkommen till en kurs som lär dig lyssna på din kropp och ta kontroll över ditt ätande!

Fler och fler arbetsplatser inser nyttan med friskvård för de anställda på arbetsplatsen. Nu har din arbetsplats möjlighet att erbjuda Well-Aware-ness kurs i Mindfulness och Mindful eating för de anställda.

Kursen ges för grupper med 8-20 personer. Vi träffas varannan vecka under 12 veckor (totalt sex träffar) och varje träff är 1 tim och 45 min. Alla deltagare får utöver de övningar som gruppen gör vid träffarna ett gediget kurskompendie, en Dagbok för medvetet ätande och ljudfiler med övningar i mindfulness och mindful eating.

Den här kursen riktar sig till dig som vill skapa ett bättre förhållningssätt till ditt ätande och till din kropp. Du kanske tycker att du äter för onyttigt, småäter för ofta eller att du helt enkelt äter för mycket. Kanske tycker du att du äter för snabbt och att du har svårt att vara närvarande och njuta av maten du äter. Kanske försöker du kompensera ditt ätmönster med bantningskurer eller överdriven träning. Under tolv veckor stöttas du i att hitta ett mer medvetet förhållande till dig själv och ditt förhållande till mat.

Kursen hjälper dig att bryta negativa mönster och ger dig en mängd verktyg för att bygga ett nytt och hälsosamt ätande. Du får coachning i att lära dig undersöka och lyssna på dig själv. Du gör övningar och går igenom alla områden som kan inverka på ditt förhållande till mat. Mellan varje träff får du hemuppgifter med övningar och förväntas avsätta 10-20 minuter varje dag till övningar under de tolv veckor som kursen pågår. Övningarna är baserade på mindfulness och kognitiv beteendeterapi (KBT).

Kursen lägger bland annat fokus på varför vi äter och gör en djupdykning i anledningarna till att vi väljer att äta. När du blir medveten om vilka de egentliga anledningar är, blir det lättare att förstå ditt ätbeteende och förändra det i den riktning som du vill.

Du får lära dig mindfulnessträning och coaching i att medvetnadegöra dina tankar för att därigenom kunna förändra dem för att må bättre och bli bättre på att ta hand om dig själv och dina behov.

Välkommen till en kurs som verkligen förändrar ditt ätande och hjälper dig i ditt förhållande till mat, motion och din egen kropp för resten av ditt liv!

Vill du veta mer om Well-Aware-ness kurser i mindful eating? Lyssna gärna på podcasten från Innerstrength genom att klicka på länken: Innerstrength podcast Mindful eating med Elin Borg 2013-06-26

”Mindful eating handlar om att medvetandegöra ätandet och allt som påverkar ätandet. Målet är att du vid varje tillfälle som du stoppar något i munnen skall vara medveten om varför du äter, vad du äter och hur du äter det. Ett medvetet ätande hjälper dig att välja bort oönskat ätande, men också att vara mer närvarande när du äter och att verkligen njuta av den mat som du väljer att äta.”